SofiaFirma

Yrityksen työntekijät sijoittavat yritykseen rahaa, pääomaan rinnastettavaa rahaa aina silloin, kun yritys tuottaa voittoa tai maksaa ylisuuria palkkioita johtajille ja omistajille.

Nykylainsäädäntö ei kuitenkaan suojele millään lailla työntekijän sijoitusta. Laki keskittyy suojelemaan omistamisen kautta tapahtuvaa työntekijöiden nykyaikaista orjuuttamista.

Ei pidä luulla, etten arvostaisi johtajia, siis hyviä johtajia, heitäkin tarvitaan ja heidänkin työpanoksensa on mukana tuottamassa voittoa, mutta vain silloin, kun johtaja aidosti tekee yrityksen ja työntekijöidensä kannalta järkeviä toimia ja päätöksiä.

Kun johtaja keskittyy palvelemaan sijoittajia yrityksen pörssiarvoa nostavilla päätöksillä, on hän työntekijöiden kannalta yhtä hyödytön kuin osakearvon nousua odottava sijoittajakin.
Talousmaailman päättäjät useimmiten arvioivat ja arvostavat osakeyhtiöitä sen mukaan, kuinka niiden lakiin kirjattu tarkoitus toteutuu, eli kuinka paljon ne tuottavat voittoa omistajilleen, ei kuinka hyvin ne pitävät työntekijöistään huolta.

Rahan ja omistamisen edustajat väittävät nyt, että heidän sijoituksensa on luonut ne mittavat voitot, joita he nostavat. Heidän hyväntahtoisuutensa on antanut ihmisille töitä ja ilman heidän sijoitustaan ei olisi töitä eikä palkkaa.

Tämä on osittain totta, mutta pääoma ei itsessään tee mitään, se on kuin kuivan vesipumpun siemenvesi. Se mahdollistaa pumpun käynnistämisen, mutta pumpun kampea liikuttavat yrityksen työntekijät ja kun vesi virtaa, siemenvesi vaihtuu jatkuvasti uuteen veteen pumpun varren liikkeen voimasta.

SofiaFirma näyttää uuden tavan siitä miten korvata tuo siemenvesi, se kuinka luoda oikeudenmukainen yritys, joka kohtelee sijoittajia ja työntekijöitä oikein ja rakastavasti.

Sijoituksen ei pidä synnyttää loppumatonta perintönä sukupolvelta toiselle siirtyvää omistusoikeutta kaikkeen mitä yritys synnyttää, koska työnsä tuottaman voiton kautta työntekijät voivat sijoittaa lyhyessäkin ajassa moninkertaisesti saman kuin osakkeenomistajat ovat koskaan tehneet. Ei kahvikupillisesta siemenvettä pidä syntyä oikeutta Niagaran-putoukseen.

Minä pyrin saamaan Suomeen ja ympäri maailmaa yrityslainsäädäntöön uuden yritysmuodon, jossa työntekijöiden yritykseen sijoittama pääoma tuottaa työntekijöille samanlaiset oikeudet kuin osakkeenomistajillakin on.

Nykylainsäädännössä vanhanaikainen osakesijoitus on kuin yritykselle annettu ikuinen laina, jota ei saa koskaan maksettua pois ja lainan ottaessaan olisi antanut kaiken omistusoikeuden ja päätäntävallan lainan antajalle. Koronkiskonta on kiellettyä, mutta osakesijoittamisen kautta sallittua.

Ilolla ja Rakkaudella

Stefanus Jakovlev

10.2.2017