Terve Talo Talkoot

Kutsun kaikki mukaan luomaan terveitä kouluja ja rakkaudella täytettyjä muitakin rakennuksia, joissa on hyvä olla ja hengittää.

Kutsuni koskee jokaista LVI-alan ammattilasta, huoltohenkilöstöä, talonmiehiä, kuntapäättäjiä, kiinteistöpäälliköitä jne…, kaikkiin niitä jotka päätöksillään voivat vaikuttaa rakennuksen terveyteen.

Sivuilta tulet löytämään vastauksen siitä, kuinka tarkastaa onko yksi kaikkein yleisin homeongelmia aiheuttava vika juuri sinun talossasi.

Askel askeleelta johdatan sinut terveen talon luomisen saloihin ja kuinka ylläpitää tervettä taloa.

Mistä tiedän osaavani tämän kaiken? Olen tehnyt vuosikausia töitä terveiden talojen eteen. Minussa yhdistyvät sekä ”insinöörioppi” ja käytännön kokemus sekä terveen maalaisjärjen käyttö.

Suomi on pullollaan rakennuksia, joissa kärsitään kosteuden tuomista ongelmista. Kun homeongelmaan ja mikrobikasvuun ei löydetä selkeätä rakenteellista syytä, on miltei poikkeuksetta kyse ilmanvaihdon ongelmista. Joskus on turha mennä merta edemmäs kalaan, vika voi löytyä todella helposti ja pienellä vaivalla.

Siirryin jo kymmenisen vuotta sitten talojen parantamisesta muihin tehtäviin ja asun ulkomailla, mutta homeisista kouluista uutisointi herätti minut Suomea vaivaavaan todellisuuteen.

Tutustu kirjoituksiini ja käytä sitä kuuluisaa maalaisjärkeä, sitä on annettu meille kaikille ja sillä pääsee jo aika pitkälle. Pohdi, esitä kysymyksiä ja oivalla jotakin merkittävää.

Sivuillemme tulee säätöasentajakoulu, joka opettaa kenet hyvänsä tarkan, täsmällisen ja rehellisen ihmisen hyväksi ilmanvaihdon säätäjäksi. Sivuilta saat kaiken tarpeellisen tiedon, kuinka tehdä menestykästä ja terveyttä ylläpitävää ilmanvaihdon säätötyötä. Lämmityksen säädöstä tulen myös kirjoittamaan, annan huoltohenkilöstölle käytännön vinkkejä kuinka luoda asuinympäristön viihtyisyyttä lisäävä lämmitysjärjestelmä.

Haastattelin aikoinani erästä ilmanvaihtoalan ammattilaista, joka haki minulle töihin. Kun olin kertonut hänelle kuinka meidän yrityksessä säädetään ilmanvaihtoa, sanoi hän: ”Ennen tätä päivää luulin osaavani säätää ilmanvaihtoa”.

Ilolla ja Rakkaudella

Stefanus Jakovlev

Sivut on avattu 9.2.2017
Aineistoa lisätään hiljalleen lisää